تحقیق و توسعه
- خانه
- تحقیق و توسعه
تحقیق و توسعه
– تحقیق و توسعه، تنها مسیر تولید و کسب دانش و زیربنای نوآوری و افزایش بهرهوری و رشد صادرات.
– این واحد ضمن خلق مطالعات و پژوهشهای متعدد در موارد مرتبط با صنعت، خود را متعهد به همکاری مؤثر با همه واحدهای مستقر در کارخانه در راستای بهبود و افزایش کارایی و بهرهوری تولید میداند.
- تحقیقات پایه
تحقیقات پایه عبارت است از تحقیقات ابتدایی که برای کسب دانش علمی جدید انجام میگیرد. تحقیقات پایه، یافتههای علمی را در قالب قوانین کلی و با استفاده از طرحها و نظریههای تبیینی پایهریزی میکنند. نتایج تحقیقات پایهای دارای ارزش مبادلاتی نیست و معمولاً در نشریات علمی چاپ میشود یا به نهادها و دانشگاههای متقاضی این نتایج، ارسال میشود.
- تحقیقات کاربردی
تحقیقات کاربردی بهمنظور تعیین کاربردهایی در بهکارگیری یافتههای تحقیقات پایه و یا بهمنظور تعیین روشهای جدید یا راههای بهدستآوردن برخی هدفهای خاص از پیشتعیینشده، انجام میشود. این نوع تحقیق، با در نظرگرفتن دانش موجود و وسعت آن، بهمنظور حل مشکلات معین در سازمان ها، شرکت ها و دستگاه ها به صورت دقیق و علمی به اجرا درمیآید
- تحقیقات توسعه ای
تحقیقات توسعهای بهمنظور توسعه تجربی عبارت از کاربرد دانش بهمنظور تولید مواد، ابزار، محصولها، فرایندها، روشها و همچنین تولید و ارائه خدمات جدید و یا خیلی پیشرفته است. سهم تحقیقات توسعهای را میتوان در ارتباط تنگاتنگ آن با قابلیتهای فناورانه هر کشور سنجید. برای افزایش توانمندیهای فناورانه توجه به تحقیقات توسعهای با اتکا به نقش بنگاههای بزرگ، ضروری است.
مهمترین گام در راه پیدایش و گسترش واحدهای تحقیق و توسعه در سازمانها، باور مدیران عالی سازمان به مفید بودن امر پژوهش است. حمایت مدیران عالی سازمان از امر تحقیق و اهمیت قائلشدن برای نتایج و پیشنهادهای تحقیقات صورتگرفته، نهتنها برای پیشرفت و تعالی آن سازمان حیاتی و ضروری است، بلکه این امر تأثیر قابلتوجهی نیز در شکلگیری تصویر ذهنی سایر واحدهای اجرایی آن سازمان نسبت به امر تحقیق و توسعه دارد.
اکثر مدیران بر این باورند: محققانی که در داخل سازمان به امر تحقیق میپردازند، به دلیل شناخت ناکافی نسبت به سیستمهای اجرایی سازمان و تجربه ناکافی در حوزه تخصصی، نمیتوانند پیشنهادهای کاربردی مفیدی ارائه دهند.
در حالت نبود شرکتهای تحقیقاتی تخصصی شناختهشده و رتبهبندیشده دانشگاهی یا غیردانشگاهی، به این موارد میتوان اشاره کرد:
۱
استادان دانشگاههای معتبر که بهگونهای انفرادی انجام کار تحقیق را به عهده میگیرند.
۲
فارغالتحصیلان جوان و کمتجربه که بهگونهای انفرادی یا بعضی از آنها چند نفر همرشته، انجام کار تحقیق را عهدهدار میشوند.
۳
شرکتهای تازهشکلگرفته، ترکیبی از استادان و فارغالتحصیلان جوان.
همکاری با بخشهای فنی و بهرهبرداری کارخانه جهت شناسایی و تمرکز بر روی مواردی که نیاز به بررسی علمی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی دارد.
سازماندهی و اجرای پروژههای تحقیق و توسعه مبتنی بر استراتژیهای سازمان.
همکاری و اجرای پروژههای پژوهشی با دانشگاهها و مؤسسات تحقیقاتی.
حمایت از بخش بازرگانی و فروش در موارد بازاریابی جدید، با بررسی و اجرای تکنولوژی و راهحلهای جدید.
ارتباط مؤثر با صاحبان تکنولوژی و مشاوران و صاحبان پتنت در زمینه دوده کشورهای مختلف.
بررسی، تحقیق و ارائه راهکار در مورد بهینهسازی مصرف انرژی و رفع مشکلات خط تولید.
اجرا و مستندسازی کارهای مبتنی بر تحقیق و توسعه شامل جستجو و جمعآوری اطلاعات موردنیاز در زمینه صنعت.
جستجو و تحلیل و آنالیز پتنت بهمنظور دستیابی به آخرین تکنولوژیها و تغییرات آنها در دنیا.